Vad är Vivation?

Har du någonsin hört talas om Vivation?
– ”Nämligen” färdigheten att glädjas över livet precis så som det är!

Välkommen att ta del av denna unika gåva som vi alla är så väl förunnade!

Vivation; ”The skill of happiness” är ren och skär livskonst och en helt underbar metod i Dynamisk Mindfulness som kan användas när som helst för att effektivt och skonsamt integrera alla känslor och livsupplevelser in i total livsnjutning och lycksalighet. Inget annat behövs än din sinnesnärvaro kring vad som händer och sker i kroppen. -Detta tillsammans med din andning och totala avslappning i kombination med din vilja och acceptans. Vivation öppnar upp för möjligheten att ta del av och få nytta av alla dina inneboende resurser.

Det här är Dynamisk Mindfulness

Lika kraftfullt som ödmjukt får du tillgång till alla dina gömda skatter som du med hela din varelse går och bär på. Upplever du emellanåt livet för turbulent eller även också ”turbo-lent?” Har du plågor och krämpor som du går och bär på? Oavsett är detta en mycket effektiv och skonsam metod för att hjälpa dig att varva ned lite mellan varven och för att permanent lösa upp känslomässiga spänningar och blockeringar. Dessa kan omvandlas in i ökad självinsikt, ökad kreativitet samt vardagslig förnöjsamhet.

sitt-ned-en-stund

”Sätt dig ner en stund,
tills brådskan går över.” /NN

Jim Lenonard har summerat två viktiga kriterier som grund för att åstadkomma ett lyckligt liv, dels att vi lär oss förmågan att uppskatta och känna tacksamhet över det vi har och dels att vi uppnår de mål vi satt oss för att nå i livet. Kan vi inte uppskatta det vi har och bara vill ha mer kan vi säkert ha svårt att även uppskatta det vi får, oavsett vad vi önskar, då vi aldrig vill bli nöjda.

Graden av lidande och smärta är alltid subjektiv. Vi har alla våra subjektiva upplevelser. Några hanterar sina liv bättre än andra och vi lär oss hela tiden av varandra. Vi vill väl egentligen må så bra som möjligt alla ihop? Det gäller bara att komma på hur.

Förmågan att vara i lycka och glädje är därmed hela tiden förhållningssätt vi får ta ställning till, något vi i alla lägen kan träna oss på att förbättra. Du är den allra bästa experten på dig själv. Du är helt enkelt ett sant mästerverk!

Sammanfattningsvis kan du med Vivation på ett mycket enkelt och effektivt sätt alltid förnya dina krafter, på samma gång som du finner ro med oro och frid med upprördhet. Det hela är dynamiskt och enkelt. När du väl lärt dig hur, kan du använda Vivation när som helst du så önskar. Det enda som behövs är din egen uppmärksamhet på den och på de känslor som för stunden upptar dig allra mest inom dig, din önskan och villighet att känna dina känslor ärligt och relatera till dem med ett öppet sinne och att du mer och mer accepterar dina livsupplevelser precis så som de i stunden är. Det avgör det hela!

Och – Det viktigaste av allt, att göra Vivation är en ren njutning!

Du får garanterat bestående positiva förändringar i ditt liv. Du kommer mer och mer att inse att du bara kan uppleva livet och nå sann perfektion här och nu. Den upptäckten är en sann gåva. Kom i håg:

”The past is history, the future a mystery.
This moment is a gift.
That’s why we call it ”the present.”
/NN

bubblur

Paradoxalt nog, även om villkorslös kärlek och ren livsglädje självklart inte är några metoder i sig kan det säkert finnas tillfällen i livet då du skulle kunna ha god nytta av några bra verktyg som hjälper dig att medvetet öka dina förmågor att glädjas. Detta oavsett hur bekymmersamt livet verkar vara. Du kan faktiskt medvetet höja din livsnjutning bara genom att du fokuserar på det.
Vivation är en underbar hjälp för att komma åt och bemöta alla känslor ärligt och helt utan dramatik, vad helst som kan stå emellan dig och det att bara vara i total glädje och vardaglig förnöjsamhet.
Genom dina kroppsförnimmelser får du oavbrutet tillgång till och lär hur du enkelt accepterar de delar av dig själv som du hittills kanske undanhållit dig i från. Det ger dig en större tillgång till alla dina inneboende resurser. Det är mycket enklare än du kunnat föreställa dig!

Själva ordet Vivation kommer i från… ”viv” som betyder liv på latin och ”ation” som är ett engelsk suffix för att göra och att ”omfamna.”

Vivation = att göra/skapa liv, att omfamna livet!

Det du helt enkelt gör är att du känslomässigt återupptar din egen livfullhet totalt här och nu precis för vad det innebär och betyder just för dig. Någonting som varit svårt kanske helt plötsligt blir mycket lättare. Du får i hela ditt livsuttryck nytt liv och ännu mera spontanitet. Du blir mer och mer fri i hela ditt uttryckssätt.

Fördolt i våra omedvetanden ligger ofta saker som vi inte vet om att de finns. Saker som vi trängt undan får oss att handla på olika vis mer eller mindre effektivt och livsbejakande. Mer än vi kanske anar styrs vi utifrån omedvetna val baserade på rädslor och undertryckta känslor som vi i mer eller mindre utsträckning bär med oss. Oftare än vi begriper lever vi kanske utifrån olika sorters begär och beroenden, med fasthållanden till att saker bara måste vara på ett visst sätt för att vi skall kunna glädjas.

Successivt frigör vi alla undertryckta känslor. Vivation resulterar i att du kan släppa alla möjliga beroenden. Det ger dig naturlig frihet och nya krafter.

Alla sorters begär och beroenden kan omvandlas in i verkliga och ärliga behov som du kan tillfredsställa för att mer och mer vara i dina livssyften och för att göra verklig nytta där du är. Beroende på hur mycket frihet du kan ge till dig själv och på hur mycket du villkorslöst verkligen älskar den du är, kan du mer och mer säga ja till dig själv och till det liv du allra helst vill leva.

Ju bättre du mår, ju bättre mår alla runt ikring dig!

Bara genom att erkänna och acceptera dina känslor precis så som de är får du tillgång till mer och mer av dig själv. Spänningar och blockeringar löses upp. Du blir kapabel att njuta livet i allt större utsträckning. Det enda som krävs är din egen uppmärksamhet, din närvaro och din vilja att må bra. Känslorna får lov att dansa fritt inom dig och du får ny handlingskraft, nytt mod och ökad frihet.

Vivation ger dig nya möjligheter och nya perspektiv.

För att uppleva någonting nytt behöver du också göra någonting du aldrig förut gjort.

Att ha förmågan att glädjas över livet är en sann livskonst och färdighet.
Det handlar i mångt och mycket om dina attityder.