Hur fungerar vivation?

Du ges möjligheten att öppna upp dörrarna till dina kreativa sidor, din spontanitet och livfullhet, till ditt barnasinne och din lekfullhet.– Ju mer tillgång du får till dig själv ju mer vitalitet och kraft kan du ge ut.

”Vivation sker genom att du för ihop din andning med din fokuserade uppmärksamhet. Det ger dig kraft att läka dig själv på många nivåer. Det gör det också möjligt för dig att producera de allra bästa resultat genom att du eliminerar negativa faktorer ifrån ditt undermedvetna, (dvs. saker du känner missnöje över eller har svårt att acceptera inom dig själv). Lika fullt fungerar det på den känslomässiga nivån. – Det är ingen mental process, heller ingen terapi.”

Jim Leonard, The Skill of Happiness, 1996

Vivation görs gärna i sittande position på en enkel stol eller i en helt vanlig fåtölj. I stället för att ligga ned är det bra att du sitter upp då du slappnar av på samma gång som risken att somna och försvinna in i dina drömmar är mindre. Det är lättare att rikta uppmärksamheten på kroppsnärvaron under en hel session i sittande ställning, särskilt om du är nybörjare i denna unika konst. Du är helt enkelt mer alert, på samma gång som du får tillgång till din totala avslappning och avspänning.

savean
 

Vivation består av fem element och de används tillsammans, simultant med varandra som delar av en helhet.

  • Cirkular breathing – Cirkulär andning.
  • Total relaxation – Total avslappning.
  • Awareness in detail – Uppmärksamhet i detalj
  • Integration into ecstasy – Inegration in i extas; totalt välbefinnande och lycksalighet
  • Do whatever you do, your willingness is enough – Gör vad du än gör, din villighet är tillräcklig.

De fem elementen fungerar helt enastående för att snabbt öka ditt välmående på alla vis. Tillsammans bidrar de till att göra livet ännu mera njutningsfullt och på alla vis lättare att leva. De ökar ditt mod lika så väl som de ökar din självkänsla och allra mest din handlingskraft. Din medkänsla växer, lika mycket för dig själv som för allt och alla runt omkring dig.

Du får i varje ögonblick unika möjligheter att släppa fasthållanden till vad som helst som kan ha hindrat dig från att uppleva total lycka. Det ända som behövs är din egen andning och uppmärksamhet på den och de känslor som för stunden upptar dig allra mest. Detta, samt en önskan och vilja att känna dina känslor ärligt och att hitta en positiv relation till dem.

Det är vad vi i Vivation kallar för integration, som också gör att du får nytta av även de känslor som du hittills kanske använt mycket energi på att hålla ifrån dig. Just att du har en villighet och motivation är en förutsättning för att du skall komma någon vart oavsett vad du vill åstadkomma i livet.

Det bästa sättet att lära dig Vivation är genom ”The Seven Basic Lessons”, sju lektioner med tillhörande sessioner, detta under ett veckoslut eller under 2-3 dagar. Det ger dig en unik och genuin förståelse av hur du på bästa vis själv får nytta av de fem elementen i Vivation samt att du gör ett stort språng vidare i din egen unika personliga utveckling. Du lär dig vivation antingen genom individuell konsultation eller genom gruppdeltagande i seminarier.

När du ”vivar” lär du dig mer och mer att på olika vis möta alla dina känslor så att de så enkelt som möjligt går att integrera in i din totala livsnjutning. Precis som när du möter en god gammal vän som du inte har talat med på länge, då lyssnar du säkert intresserad till vad som händer och har hänt sedan sist ni kunde bubbla och surra ihop. Ni kanske njuter av en god måltid mat tillsammans. -En önskan i Vivatin är att du har samma intentioner och välmenande föresatser för dina egna upplevelser som du har inför dina riktigt nära vänner, någon du bryr dig riktigt mycket om. Njut av desserten, njut av förrätten och framförallt njut av själva måltiden. Njut av att du finns. Acceptera och lyssna till dina kroppsförnimmelser, för din kropp minns.

Din kropp och dina känslor talar alltid sanning!

Då Vivation fungerar i nuet och är någonting som ger direkta positiva resultat har jag funnit att det både är och har varit en av mina absoluta kraftpaket genom tiderna. Det är någonting jag gärna delar, speciellt med dig för att ärligt och enkelt hjälpa dig att verkligen höja din livsnjutning så mycket det bara går, och ännu lite till. Hur skulle det vara att formligen sprängas av lycka? De ända begränsningar som finns är de vi själva väljer att hålla fast vid.

Tänk att få tillgång till ren genuin spontanitet och skaparkraft, ren livsglädje och intuitiv klarsynthet, mer och mer fullt och helt.

Vivation är helt och hållet en praktisk och experimentell färdighet. -och- Övning gör mästare! Redan från början märker du att du får häpnadsväckande resultat. En vivationsession brukar vanligtvis ta ungefär lite i underkant av en timme. Eller så kan du efter att du lärt dig hur, när som helst du önskar tillämpa Vivation i ditt liv tillsammans med dina övriga aktiviteter.

Eftersom allt hela tiden är i ständig förändring är det lika bra att passa på att njuta av det så gott du bara kan då det ändå förr eller senare kommer att förändras, i stället för att dra på det eller att skjuta upp det lite till.

Så skynda dig långsamt att njuta!

Ni välkomnas varmt att få lära er denna unika konst genom en grundkurs i Vivation och ”The Seven basic lessons” på några få dagar, gärna under en helg. Rekommenderas varmt till alla som har det bra, och som möjligtvis vill få det ännu bättre eller till alla som möjligtvis är trötta på sin livssituation och som vill uppnå bestående förändringar i en hälsosam och positiv riktning.

Skaparen, giv mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Från Franciskus av Assisi / och hämtat ur gammalt indianskt visdomsord.